Використання багатофакторної лінійно-регресійної моделі в управлінні капіталом сільськогосподарських підприємств - Назаренко, І. М.; Курило, А. О.; Nazarenko, I.; Kurilo, A. (КНТУ, 2009)
У статті розглянуто практичне застосування багатофакторної лінійно- регресійної моделі в управлінні капіталом сільськогосподарських підприємств Сумської області та залежності його від величини доходу від реалізації продукції, робіт і послуг, необоротного капіталу, фінансових результатів діяльності та розміру землекористування. І таким чином, маємо повне право прогнозувати зміну обсягів результативного показника залежно від зміни пояснюючих факторів на основі побудованої нами багатофакторної регресійної моделі. In artical is considered practical apply use of many-factors model in managion by capital of agricultural enterprises of Sumy region and dependence it from size of income from realization of product, works, services, circulating capital, financial results of activity and size of land-using. That's why we have full right to prognoze the change of result indicator depend from change explanation factors on the fasij are built us many-factors regression model.
Using many – factors line-regression model in the managion by capital of agricultural enterprises
Keywords: регресія; метод найменших квадратів; багатофакторна лінійна модель; коефіцієнт детермінації; критерій Фішера