Розробка методичного інструментарію для оцінювання ефективності діяльності митних органів України на основі інтегрального підходу - Руда, Т. В.; Ruda, T (КНТУ, 2015)
У статті запропоновано авторський підхід до оцінювання ефективності діяльності митних органів, що ґрунтується на розробці інтегрального показника. Визначено основні групи показників, які дають можливість репрезентувати виконувані митними органами функції, на основі яких й розраховується інтегральний показник та окреслено вимоги до них. В результаті дослідження встановлено, що запропонований підхід є простим та дозволяє оперативно отримувати результати оцінювання ефективності діяльності митних органів. The purpose of this paper is to develop methodological tools for evaluation of the effectiveness of the customs authorities by creating an integrated parameter. In the article the author's approach to evaluating the effectiveness of the customs authorities, based on the development of an integrated parameter. The main groups of indicators that make it possible to represent the functions performed by the customs authorities on which will be calculated and integrated indicators etc.
Development of Methodological Tools for Evaluating the Effectiveness of the Customs Authorities of Ukraine on the Basis of an Integrated Approach
Keywords: оцінювання ефективності діяльності митних органів; відносний показник ефективності за групою; інтегральний коефіцієнт ефективності митних процедур; evaluating the effectiveness of the customs authorities; the relative performance indicator for the group; integral coefficient of efficiency of customs procedures