Проектування системи електропостачання та електрозбереження заводу будівельних виробів - Буравченко, Максим Сергійович; Buravchenko, Maksym (ЦНТУ, 2023)
Робота присвячена розробці сучасної системи електропостачання заводу будівельних виробів, яка задовольняє вимогам економічності та надійності роботи. З цією метою було проведено основні техніко-економічні розрахунки: електричних навантажень, режимів реактивної потужності, струмів коротких замикань. Здійснено вибір схем зовнішнього та внутрішнього електропостачання станції, трансформаторних підстанцій, конденсаторних установок, струмопроводів, високовольтного обладнання. У спеціальному розділі роботи проаналізовано заходи з електрозбереження, викладені питання аналізу і розрахунку втрат електричної енергії, наводяться окремі практичні методи розрахунку втрат в електричних мережах, розглядаються заходи щодо зниження втрат електричної енергії. The work is devoted to the development of a modern power supply system for a construction products factory that meets the requirements of economy and reliability of operation. For this purpose, basic technical and economic calculations were carried out: electrical loads, reactive power modes, short-circuit currents. The selection of external and internal power supply schemes for the station, transformer substations, capacitor units, power lines, high-voltage equipment was made. In a special section of the work, measures for energy conservation are analyzed, the issues of analysis and calculation of electrical energy losses are outlined, separate practical methods of calculating losses in electrical networks are given, and measures to reduce electrical energy losses are considered.
Design of the system of electricity supply and electrical preservation of the construction products factory
Keywords: електричні навантаження; трансформаторна підстанція; реактивна потужність; струми короткого замикання; електричне обладнання; втрати електричної енергії; електричні мережі; electrical loads; transformer substation; reactive power; shortcircuit currents; electrical equipment; loss of electrical energy; electrical networks