Повышение твердости покрытия микролегированием и оптимизацией параметров их нанесения - Скобло, Т. С.; Сидашенко, А. И.; Ридный, Р. В.; Власовец, В. М.; Скобло, T.; Сідашенко, А.; Рідний, Р.; Власовець, В.; Skoblo, T.; Sidashenko, A.; Ridnyy, R.; Vlasovec, V. (КНТУ, 2010)
Комплексными исследованиями установлено, что введение 5-7% зольных отходов ТЭС во флюс АН-348 позволяет получить твёрдость металла покрытия на уровне 42-47 HRC без проведения дополнительной термообработки. Выполнена оптимизация параметров нанесения покрытия, которая обеспечила стабильный уровень твердости. Комплексними дослідженнями встановлено, що додавання 5-7% зольних відходів ТЕС до флюсу АН-348 дозволяє отримати твердість металу покриття на рівні 42-47HRC, без проведення додаткової термообробки. Виконана оптимізація режимів нанесення, що забезпечила стабільний рівень показника 47-49 HRC. It is set complex researches, that introduction 5-7% offcuts in a gumboil AN-348 allows to get hardness of metal of coverage at the level of 42-47 HRC without the leadthrough of additional heat treatment. The executed optimization of the modes of causing provided the stable level of index 47-49 HRC.
Підвищення твердості покриття мікролегуванням і оптимізацією параметрів їх нанесення
Increase hardness of coverage a microalloying and optimization of parameters of their causing
Keywords: вторичный вал; наплавка под слоем флюса; коэрцитивная сила; твердость; оптимизация; покрытие