Вибір форми робочих органів адаптивного розпушувача ґрунту - Петренко, М. М.; Марченко, Т. К.; Носуленко, В. І.; Petrenko, M.; Marchenko, T.; Nosulenko, V. (КНТУ, 2012)
В статті розглянуто проблему ушкодження ґрунту робочими органами ґрунтообробних знарядь та напрямки зменшення руйнування структурно-агрегатного стану ґрунту. Для мінімізації ушкодження грунту запропоноване технічне рішення адаптивного розпушувача, досліджено вплив геометрії робочих органів на показники якості обробки грунту та ушкодження його структури. In article are considered the problem of damage to soil tillage tools working bodies and reduce the destruction of the structure-aggregate state of the soil. To minimize damage to soil the proposed technical solution adaptive ripper, the influence of the geometry of working groups on indicators of quality of ground and damage its structure.
Choosing a form of adaptive ripper working ground
Keywords: деградація грунтів; збереження структурно-агрегатного стану грунту; мінімальний обробіток; адаптивний розпушувач ґрунту