Склад та структура вторинних інформаційних ресурсів бібліотечної установи (на прикладі бібліотеки ЦНТУ) - Геворкян, Седа Норайрівна; Gevorkyan, Seda (ЦНТУ, 2020)
Не потребує жодних доказів факт глобальної трансформації діяльності інформаційних установ на нинішньому етапі. Це стосується змін у роботі установ та організацій як у нашій країні, так і у країнах Заходу та Європи, хоча, звісно ж, ідеться тут про процеси, які мають у різних країнах відмінні риси, різну інтенсивність протікання, що зумовлено почасти низкою об’єктивних причин. Бібліотеки ж, одна з найдавніших інформаційних установ, у нашій країні знаходяться у авангарді цих змін. Генерація власних вторинних інформаційних ресурсів та надання доступу до придбаних чи передплачених баз вторинних документів наразі належить до пріоритетних напрямків у роботі бібліотечної установи. The fact of the global transformation of the activities of information institutions at the current stage does not require any evidence. This applies to changes in the work of institutions and organizations both in our country and in the countries of the West and Europe, although, of course, we are talking about processes that have distinctive features in different countries, different intensity of flow, which is due in part to a number of objective reasons Libraries, one of the oldest information institutions in our country, are at the forefront of these changes. The generation of own secondary information resources and providing access to purchased or prepaid databases of secondary documents is currently one of the priority directions in the work of the library institution.
Composition and structure of secondary information resources of a library (on the example of the library of CUNTU)
Keywords: інформація; документ; вторинний документ; первинний документ; вторинний інформаційний ресурс; бібліотека закладу вищої освіти; information; document; secondary document; primary document; secondary information resource; the library of the institution of higher educatio