Розробка та дослідження системи автоматичного регулювання натягу полотна флексографічної машини - Проценко, Владислав Ігорович; Protsenko, Vladislav (ЦНТУ, 2021)
Магістерську роботу присвячено проблемі підвищення якості продукції, що випускається на флексографічній машині ПФО-45 за рахунок підтримки стабільного натягу полотна. Ця проблема досить гостро стоїть так як в даний час регулювання натягу полотна відбувається вручну. В роботі проведено експериментальні дослідження експлуатаційних впливів на натяг полотна. За результатами експерименту проведений синтез оптимального регулятора та виконано аналіз якості регулювання. В результаті одержані три передаточні функції для різних матеріалів полотна, за якими побудовано цифровий регулятор. Також створена модель системи автоматичного регулювання в пакеті Simulink, за якою досліджено вплив радіуса вала розмотки на якість регулювання. В наслідок проведеної роботи створено мікропроцесорну систему автоматичного регулювання натягу полотна флексографічної машини ПФО-45. Magistersky work is devoted a problem of improvement of quality of production which is issued on flexographic machine PFO-45 at the expense of support of a cloth stable tension. This problem sharply enough costs, as at present regulation of a tension of a cloth occurs manually. In work experimental researches of operational influences on a cloth tension are spent. By results of experiment it is spent synthesis of an optimum regulator and the analysis of quality of regulation is made. Three transfer functions for different materials of a cloth on which the digital regulator is constructed are as a result received. Also the model of system of automatic control in package Simulink on which influence of radius of a shaft of unwinding on quality of regulation is investigated is created. Owing to the spent work the microprocessor system of automatic control of cloth tension of flexographic machine PFO-45 is created.
Development and research of the system of automatic adjustment of tension of a cloth of the flexographic car
Keywords: флексографічна машина; натяг полотна; система стабілізації; flexographic machine; cloth tension; stabilization system