Пневмомеханічний висівний апарат - Амосов, В. В.; Васильковська, К. В.; Васильковський, Я. С. (ДП Український інститут промислової власності, 2011)
Пневмомеханічний висівний апарат, який має корпус з насіннєвою камерою, кришку з вакуумною камерою, між яким на горизонтальному валу з ворушилкою розташовано комбінований висівний диск, який складається з основного диска з робочими отворами, диска-екрана з формуючими отворами і прокладки, яка створює між дисками щілину, в яку у зоні викидного вікна встановлено чистик-виштовхувач, який відрізняється тим, що формуючі отвори диска-екрана виконані незамкненими з вирізами до його периферії.
Keywords: висів; комірка; пневмомеханічний висівний апарат; комбінований висівний диск