Розробка технології механічної обробки деталі шестерня ведуча - Оксамитний, Дмитро Сергійович; Oksamytnyi, Dmytro (ЦНТУ, 2025)
Метою роботи є розробка технологічного процесу виготовлення деталі шестерня ведуча. Актуальність роботи полягає в підвищенні продуктивності та зменшення собівартості виготовлення деталі за рахунок використання сучасного обробного обладнання. В роботі виконано опис вузла та деталі та їх службового призначення, аналіз точності та технологічності, виконано розрахунок режимів обробки, припусків на обробку та нормування операцій. The aim of the work is to develop a technological process for the manufacture of a gear drive part. The relevance of the work is to increase productivity and reduce the cost of manufacturing the part through the use of modern machining equipment. The work describes the assembly and the part and their service purpose, analyzes the accuracy and manufacturability, calculates the machining modes, machining allowances and rationing of operations.
Development of technology for machining the drive gear part
Keywords: технологічний процес; режими обробки; шестерня ведуча; насос шестеренний; technological process; machining modes; drive gear; gear pump