Вдосконалення конструкції протяжки для обробки переривчастих отворів у гідророзподільнику HD-00.002 - Нелепа, Артем Юрійович; Nelepa, Artem (ЦНТУ, 2025)
Метою роботи є вдосконалення конструкції протяжки для обробки переривчастих отворів у гідророзподільнику HD-00.002 для гідравлічних систем вантажних автомобілів та тракторів, зменшення працемісткості виготовлення корпусу гідророзподільника, підвищення продуктивності обробки та зменшення собівартості виготовленої продукції. Вдосконалення конструкції досягається шляхом ґрунтовного аналізу існуючого технологічного процесу обробки отворів у типових корпусних деталях, виявлення його недоліків та компонентів, що потребують доробки та покращення. Також у кваліфікаційній роботі проводиться аналіз конструкції деталі типу корпус, її матеріалу та способу отримання заготовки. У технологічній частині роботи здійснено вибір верстатного обладнання, збірного інструменту та затискних пристосувань. Виконано розрахунок натягу на окремий робочий деформуючий елемент та режимів прошивання. Конструкторська частина містить розроблену схему деформуючої збірної прошивки та затискного (установочного) пристосування переривчастих отворів у гідророзподільнику HD-00.002. The purpose of the work is to improve the design of the broach for machining intermittent holes in the hydraulic distributor HD-00.002 for hydraulic systems of trucks and tractors, to reduce the labor intensity of manufacturing the hydraulic distributor body, to increase processing efficiency and to reduce the cost of manufactured products.
Improvement of the design of the broach for machining intermittent holes in the HD-00.002 hydraulic distributor
Keywords: технологічний процес; корпус гідророзподільника; чавун; автомобіль; трактор; деформуюча прошивка; обробка переривчастих отворів; technological process; hydraulic distributor body; cast iron; car; tractor; deformable firmware; processing of intermittent holes