Напрями забезпечення ефективності підприємницької діяльності в аграрній сфері - Петровська, Валерія Василівна; Petrovska, Valeriia (ЦНТУ, 2024)
Мета кваліфікаційної роботи полягає у дослідженні проблеми забезпечення ефективності підприємницької діяльності в аграрній сфері та обґрунтуванні шляхів та заходів щодо удосконалення окремих аспектів діяльності сільськогосподарського підприємства, впровадження яких позитивно вплине на ефективність його роботи. Завданнями роботи є ознайомитись з сутністю сучасного підприємства, його основними принципами та завданнями; дослідити існуючий методичний інструментарій забезпечення ефективності підприємства; проаналізувати особливості підвищення ефективності сільськогосподарського підприємництва в сучасних реаліях; надати характеристику основних напрямків виробничої діяльності сільськогосподарського фермерського господарства «Рябенко С.К.»; проаналізувати фінансово-господарську діяльність сільськогосподарського підприємства; обґрунтувати оцінку поточного рівня ефективності СФГ «Рябенко С.К.»; запропонувати напрями забезпечення ефективності підприємницької діяльності на базі досліджуваного господарства. The purpose of the qualification work is to study the problem of ensuring the efficiency of entrepreneurial activity in the agricultural sector and to substantiate ways and measures to improve certain aspects of the agricultural enterprise, the implementation of which will positively affect the efficiency of its work. The objectives of the paper are to familiarize with the essence of a modern enterprise, its basic principles and tasks; to study the existing methodological tools for ensuring the efficiency of an enterprise; and to analyze the peculiarities of improving the efficiency of agricultural entrepreneurship in modern realities; to characterize the main directions of production activities of the agricultural farm «Ryabenko S.K.»; to analyze the financial and economic activities of the agricultural enterprise; to substantiate the assessment of the current level of efficiency of the agricultural farm «Ryabenko S.K.»; to propose directions for ensuring the efficiency of entrepreneurial activity on the basis of the studied farm. The subject of the study is a mechanism for improving the efficiency of an agricultural enterprise in modern conditions.
Directions for ensuring the effectiveness of the entrepreneurial activity in the agricultural sphere
Keywords: фермерське господарство; ефективність підприємництва; ефективність сільськогосподарського підприємництва; farming; efficiency of entrepreneurship; efficiency of agricultural entrepreneurship