Механізація вирощування ячменю з обґрунтуванням параметрів поршневого ущільнювача субстрату - Гвардіонов, Андрій Євгенович; Hvardionov, Andrii (ЦНТУ, 2022)
Розробляючи та проектуючи механізовані технологічні потоки при виробництві озимого ячменю було проаналізовано технологічні особливості збирання і використання незернової частини врожаю. Зокрема було підібрано та обґрунтовано технологічний агрегат для збирання соломистої маси, що складається з трактора МТЗ-80 та поршневого прес-підбирача К-454В. З метою обґрунтування параметрів і режимів роботи запропонованого ущільнювача було заплановано та проведено експериментальні дослідження. Відповідно до проведених досліджень розроблено методику інженерного розрахунку конструкційно-технологічних параметрів поршневого ущільнювача-пакувальника субстрату, що забезпечує отримання субстрату із рівномірно розподіленою на 85,5 % щільністю, яка знаходиться у технологічно заданому діапазоні. Developing and designing mechanized technological flows in the production of winter barley, the technological features of harvesting and using the non-grain part of the crop were analyzed. In particular, a technological unit for collecting straw mass consisting of an MTZ-80 tractor and a K-454V piston baler was selected and substantiated. In order to substantiate the parameters and operating modes of the proposed sealer, experimental studies were planned and conducted. In accordance with the conducted research, a method of engineering calculation of structural and technological parameters of the piston sealer-packer of the substrate was developed, which ensures obtaining a substrate with an evenly distributed density of 85.5%, which is in the technologically specified range.
Barley cultivation mechanization with substantiation of the parameters of the piston compactor of the substrate
Keywords: збирання соломистої маси; субстрат; ущільнювач-пакувальник; collecting straw mass; substrate; sealer-packer