Дюжев, В. Г.Попов, Н. А.Попов, М. О.Dyujev, V.Popov, N.2016-11-192016-11-192013Дюжев, В. Г. Комплексный подход к повышению инновационной восприимчивости энергосберегающих мероприятий / В. Г. Дюжев, Н. А. Попов // Наукові праці Кіровоградського національного технічного університету. Економічні науки : зб. наук. пр. - Кіровоград : КНТУ, 2013. - Вип. 23. - С. 330-334.https://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/4593В статье рассматривается комплексный подход как одно из направлений повышения инновационной восприимчивости к энергосберегающим мероприятиям. Выявлены типовые эффекты от энергосбережения на примере масложировой отрасли. У статті розглядається комплексний підхід як один з напрямків підвищення інноваційної сприйнятливості до енергозберігаючих заходів. Виявлені типові ефекти від енергозбереження на прикладі олійно-жирової галузі. The purpose of this paper is to develop a comprehensive approach to the analysis of possible energy saving measures and thereby strengthen their innovation susceptibility. As part of the study assessed the actual state of receptivity to innovative energy-saving measures in enterprises fat industry. On the basis of an integrated approach a list of typical beneficial effects of energy conservation measures. Thus, an integrated approach can increase susceptibility to an innovative energy-saving measures in the oil industry.ruэнергосбережениеинновационная восприимчивостькомплексный подходтиповые эффектымасложировая отрасльенергозбереженняінноваційна сприйнятливістькомплексний підхідтипові ефектиолійно-жирова галузьenergy savinginnovation receptivityintegrated approachtypical effectsoil and fat industryКомплексный подход к повышению инновационной восприимчивости энергосберегающих мероприятийКомплексний підхід до підвищення інноваційної сприйнятливості енергозберігаючих заходівAn integrated approach to improving the energy efficiency measures of innovation receptivityArticle