Проект комплексної механізації виробництва молока з розробкою змішувача кормів - Загнибіда, Віталій Миколайович; Zahnybida, Vitaliy (ЦНТУ, 2022)
Метою дослідження магістерської роботи є підвищення якості та ефективності приготування повнораціонних і збалансованих кормових сумішок з різноманітних кормів раціону та білково-вітамінних макро- і мікродобавок шляхом удосконалення стрічково-лопатевої мішалки змішувача, а також обґрунтування її конструктивно-технологічних параметрів і режимів роботи. Для досягнення поставленої мети визначені такі завдання: опрацювати літературні джерела і теоретичні передумови та визначити і обґрунтувати перспективні напрями розвитку конструкцій стрічково-лопатевих змішувачів порційної дії для приготування кормосумішок; обґрунтувати нову конструктивно-технологічну функціональну схему лопатевої мішалки з лівими і правими лопатями, що розташовані по периферії; вивчити кінематику руху і закономірності взаємодії лопатевої мішалки з монолітом компонентів сумішки і визначити найбільш раціональні параметри такої взаємодії. The purpose of the master's thesis is to improve the quality and efficiency of preparation of complete and balanced feed mixtures from various diet feeds and protein-vitamin macro- and micro-supplements by improving the belt-paddle mixer mixer, as well as substantiation of its design and technological parameters and modes. To achieve this goal, the following tasks are defined: to study the literature and theoretical prerequisites and to identify and justify promising areas of development of designs of belt-vane mixers batch action for the preparation of feed mixtures; to substantiate a new constructive-technological functional scheme of a paddle mixer with left and right blades located on the periphery; to study the kinematics of motion and patterns of interaction of the paddle stirrer with the monolith of the components of the mixture and determine the most rational parameters of such interaction.
Project of complex mechanization of milk production with development of feed mixer
Keywords: кормова суміш; змішувач; лопаті змішувача; однорідність суміші; feed mixture; mixer; mixer blades; mixture homogeneity