Вдосконалення механізму санації неплатоспроможних сільськогосподарських підприємств в сучасних умовах - Шелест, О. В.; Shelest, О. (КНТУ, 2012)
Статтю присвячено питанню розробки оздоровчих фінансових заходів для сільськогосподарських підприємств, що покликані всебічно сприяти вдосконаленню процедур банкрутства, скороченню їх тривалості, суттєвому покращенню оцінних показників за індексом стягнення. Переслідується мета комплексного забезпечення успішного здійснення заходів запобігання банкрутству боржника, розширення можливостей застосування позасудових та досудових процедур, встановлення ефективного порядку задоволення вимог поточних кредиторів, створення інформаційно-аналітичних засад переходу від процедури розпорядження майном у санацію з розробкою бізнес-плану процесу, застосування інституту заміщення активів з метою збереження підприємств функціонуючого сільськогосподарського бізнесу. The paper developed financial measures for improving agricultural enterprises, improving bankruptcy procedures, the aim of which is a reduction in their duration, a significant improvement in performance indicators for index recovery. We study the organizational features of the analytical procedures and calculation of indicators, which are formed during the reorganization of agricultural enterprises. The purpose – ensuring the implementation of comprehensive measures to prevent the bankruptcy of the debtor, the creation of information-analytical foundations of the transition from the procedure for disposition of property, renovation of the development of the business plan process, the use of the assets of the Institute of substitution to preserve the functioning of agricultural enterprises of the business.
Improvement of the mechanism of reorganization of insolvent agricultural enterprises
Keywords: санація; неплатоспроможні сільськогосподарські підприємства; фінансові показники діяльності