Методи складання та способи розв’язання диференціальних рівнянь руху вантажного візка крану. Частина І - Щербак, О. В.; Хачатурян, С. Л.; Єфименко, О. В. (ЦНТУ, 2023)
Розглянуто чотири методи (теорема про рух центру мас у поєднанні з динамікою відносного руху точки; метод кінетостатики; загальне рівняння динаміки; рівняння Лагранжа другого роду) складання диференціальних рівнянь руху вантажного візка крану на прикладі розрахункової моделі математичного маятника, точка підвісу котрого переміщується горизонтально. Наведені приклади їх розв’язання в різних програмних пакетах
Keywords: диференціальні рівняння; метод Лагранжа; математичне моделювання; будівельна техніка