Технологія та оснащення для холодного висаджування деталі шпилька - Лихачов, Геннадій Геннадійович; Lykhachov, Hennadiy (ЦНТУ, 2025)
Метою роботи є розробка технологічного процесу холодного штампування деталі шпилька на ХВА. Актуальність роботи полягає в підвищенні продуктивності та зменшенні собівартості виготовлення деталі за рахунок використання прогресивного мало відхідного штампування на холодно-висаджувальному автоматі (ХВА). В роботі зроблено аналіз кресленика деталі шпилька, що штампується на ХВА, визначено розміри вихідної заготовки, розраховано переходи штампування, виконано технологічний аналіз матеріалу виробу, розраховано зусилля деформування за переходами штампування, вибрано штампувальне обладнання – ХВА А1922, описано конструктивні особливості інструменту, розраховано інструмент на міцність, спроектовано загальний кресленик оснащення та розроблено робочі кресленики на його деталі. The purpose of the work is to develop a technological process for cold stamping of a pin part on a cold stamping machine. The relevance of the work is to increase productivity and reduce the cost of manufacturing the part by using progressive low-waste stamping on a cold stamping machine (CSM). The work analyzes the drawing of the pin part, which is stamped on the CSM, determines the dimensions of the initial workpiece, calculates the stamping transitions, performs a technological analysis of the product material, calculates the deformation forces for the stamping transitions, selects the stamping equipment – CSM A1922, describes the design features of the tool, calculates the tool for strength, designs a general drawing of the equipment and develops working drawings for its parts.
Technology and equipment for cold-forming of pin parts
Keywords: технологічний процес; холодне штампування; ХВА; переходи штампування, інструмент; переходи штампування; інструмент; technological process; cold stamping; CSM; stamping transitions; tool