Нейросіткова модель прогнозування швидкості сходження насіння цукрових буряків - Артеменко, Д. Ю.; Уманець, І. О.; Артеменко, О. В. (КНТУ, 2006)
Важливу роль в процесі посіву насіння цукрових буряків відіграє правильне формування умов необхідних для його активного проростання. Для оцінки факторів які впливають на цей процес існують класичні методи знаходження їх оптимальних величин, але ці методи дуже трудомісткі, що не відповідає сучасним вимогам до швидкості і якості отримання таких величин. Для задоволення вказаних вимог пропонується використовувати апарат штучної нейтронної сітки (ШНС), як найбільш придатний засіб для аналізу великої кількості величин за короткий проміжок часу. The important role during crop of seeds of sugar beet is played with correct formation of conditions necessary for their active germination. For an estimation of factors which influence this process, there are classical methods of a presence of their optimum sizes, but these methods very toilful, that does not correspond to modern requirements by the speed and quality of such sizes reception. For satisfaction of the specified requirements it is offered to use the device of piece neural network, as the most suitable variant for the analysis of a plenty of sizes for short time.
Keywords: сприятливі умови проростання; швидкість отримання результату; штучна нейронна сітка