Людський капітал та інвестиційне регулювання його мобільності в конкурентних умовах - Семикіна, М. В. (Економічна думка, 2004)
Розкрито сутність людського капіталу, умови забезпечення його мобільності на тлі формування конкурентного середовища. Розроблено рекомендації щодо оцінювання доцільності та ефективності інвестицій у підготовку конкурентоспроможних кадрів, зростання їх мобільності. The essence of the humal capital, conditions of ensuring of its mobility on the base of the formation of the competative environment have been revealed. Recommendations towards evaluation of expediency and effectiveness of investments into training of the competative personnel, increase of their mobility have been worked out.
Keywords: людський капітал; мобільність; трудова міграція; конкурентоспроможність працівника; інвестиції; підготовка кадрів; ефективність; регулювання