Роль вищої освіти в інформаційному суспільстві - Горпинченко, М. В.; Horpynchenko, М. (КНТУ, 2012)
У статті обґрунтовано підвищення ролі вищої освіти в умовах інформаційного суспільства. Проаналізовано вплив вищої освіти на забезпечення конкурентоспроможності країни та її економічне зростання. Встановлено тенденції розвитку процесу інформатизації вищої освіти в даний час. Розглянуто можливість застосування франчайзингу у сфері вищої освіти, завдяки впровадженню методів дистанційного навчання з використанням сучасних педагогічних, інформаційних і телекомунікаційних технологій. In the article the role of higher education in the information society. The influence of higher education to ensure the competitiveness of the country and its economic growth. Established trends in the development process of informatization of higher education at present. The possibility of franchising in the field of higher education, thanks to the introduction of distance learning using modern teaching, information and telecommunication technologies.
The Role of Higher Education in the Information Society
Keywords: вища освіта; інформаційне суспільство; економіка знань; франчайзинг; франшиза; глобалізація; знання; інформація