Механізація вирощування озимої пшениці з вдосконаленням жатки зернозбирального комбайну - Новак, Олександр Володимирович; Novak, Oleksandr (ЦНТУ, 2024)
Дипломна робота спрямована на підвищення ефективності та якості роботи зернозбиральних комбайнів за рахунок удосконалення конструкції барабану з обґрунтуванням геометричних та кінематичних його параметрів. На основі проведених досліджень обґрунтовано принципову конструктивно-технологічну схему обчісуючої жатки для збирання озимої пшениці методом обчісування колосків на корені. Запропонована конструкція жаткипідвищує продуктивність комбайна та забезпечує економію енерговитрат до 80% при роботі молотильної камери. The thesis is aimed at increasing the efficiency and quality of work grain harvesters by improving the design of the drum with the justification of its geometric and kinematic parameters. On the basis of the conducted research, the principle constructive and technological scheme of the combing harvester for harvesting winter wheat by the method of combing spikes on the root is substantiated. The proposed design of the harvester increases the productivity of the harvester and provides energy savings of up to 80% during the operation of the threshing chamber.
Mechanisation of winter wheat cultivation with improvement of the combine harvester header
Keywords: зернозбиральний комбайн; обчісуюча жатка; гребінка; grain harvester; combing reaper; comb