Ефективність господарської діяльності на аграрних підприємствах та напрями її підвищення (на прикладі фермерського господарства «Лік» с. Нова Прага Олександрійського району Кіровоградської області) - Бордіян, Владислав Андрійович; Nosyk, Vladyslav (ЦНТУ, 2023)
У вступі обґрунтовано актуальність теми, визначено мету, об’єкт, і предмет дослідження. В першому розділі розглянуті теретико-методологічні аспекти господарської діяльності, досліджено сутність господарської діяльності, її ефективність та методи її оцінки. В другому розділі приведені загальна характеристика ФГ «Лік», Функціонально-вартісний аналіз технологічних процесів основних видів продукції та аналіз виробничо-господарської діяльності ФГ «Лік», визначено, що підприємство розвивається. В третьому розділі запропоновані напрями підвищення ефективності господарської діяльності агропідприємства, зокрема впровадження нової технології по вирощуванню соняшнику на ФГ «Лік». Запровадження заходів дасть можливість ФГ «Лік» покращити ефективність господарської діяльності. In the introduction, the relevance of the topic is substantiated, the purpose, object, and subject of the study are determined. In the first section, the theoretical and methodological aspects of economic activity are considered, the essence of economic activity, its effectiveness and methods of its evaluation are investigated. The second section presents the general characteristics of FG "Lik," Functional and cost analysis of technological processes of the main types of products and analysis of production and economic activity of FG "Lik," it is determined that the enterprise is developing. The third section proposes directions for improving the efficiency of economic activity of the agricultural enterprise, in particular the introduction of a new technology for growing sunflower at the FG "Lik." The introduction of measures will enable FG "Lik" to improve the efficiency of economic activity.
Efficiency of economic activity at agricultural enterprises and ways to improve it
Keywords: господарська діяльність; ефективність; фермерське господарство; вирощування культури; соняшник; economic activity; efficiency; farming, cultivation of culture; sunflower