Аналізування факторів впливу на розвиток зовнішньоекономічної діяльності машинобудівних підприємств - Фатенок-Ткачук, А. О.; Phatenok-Tkachuk, А. (КНТУ, 2010)
Виділено групи найбільш впливових факторів на розвиток зовнішньоекономічної діяльності за допомогою експертного опитування. На основі багатофакторної лінійної регресії побудовано економіко-математичні моделі залежності відібраних факторів та обсягу експорту, що дозволило визначити вплив цих факторів на розвиток середньостатистичного машинобудівного підприємства на зовнішніх ринках і виділити ті чинники, що мають найбільшу силу впливу. The groups of the most influential factors are selected on development of foreign economic activity by the expert questioning. On the basis of multifactor linear regression the mathematical models of dependence of the selected factors and volume of export are built, that allowed to define influence of these factors on development of average machine-building enterprise at the oversea markets and to select those factors which have most force of influencing.
Analysis of factors of influence on development of foreign economic activity of machine-building enterprises
Keywords: фактори впливу; розвиток; зовнішньоекономічна діяльність; стратегічне планування; багатофакторна лінійна регресія; машинобудівне підприємство