Перспективи розвитку внутрішнього аудиту в умовах цифрової трансформації бізнесу - Лисенко, А. М.; Акімов, С.; Баранік, А. О. (ВІП ЛНТУ, 2025)
Автори зазначили, що розвиток бізнесу в умовах глобалізації економіки неможливо досліджувати відокремлено від процесів цифрової трансформації, що супроводжуються швидким проникненням інформаційно-телекомунікаційних технологій в усі сфери життя суспільства, виокремили етапи цифрової трансформації бізнесу, акцентували увагу на ролі внутрішнього аудиту в забезпеченні належної й об’єктивної оцінки процесів та систем, сформованих у рамках конкретного підприємства, підвищенні їх ефективності та надійності, відповідності встановленим стандартам. Досліджуючи особливості проведення аудиту в умовах цифрової трансформації бізнесу пропонується враховувати безпосередні переваги та ризики цифровізації, виокремлено перспективні напрямки розвитку внутрішнього аудиту в контексті цифрової трансформації бізнесу.
Keywords: економіка; глобалізація; цифрова трансформація; внутрішній аудит; ведення бізнесу