Бюджетне регулювання регіонального розвитку України - Чечетова, Н. Ф. (КНТУ, 2007)
Дана стаття присвячена проблемам удосконалення фінансового забезпечення регіонального розвитку з метою оптимізації джерел фінансування, кредитування та інвестування. Автором виявлено, що між обсягами бюджетних потенціалів регіонів України існують значні диспропорції, у зв’язку з цим ним наголошується на необхідності вдосконалення фінансового регулювання, яке пов’язане з вирівнюванням міжбюджетних відносин, механізм якого зорієнтований на перерозподіл фінансових коштів (трансфертів) з метою вирівнювання економічного розвитку регіонів. The article is given devoted the problems of improvement of the financial providing of regional development with the purpose of optimization of sources of financing, crediting and investing. It is discovered an author, that between the volumes of budgetary potentials of regions of Ukraine there are considerable disproportions, in this connection marked them on the necessity of perfection of the financial adjusting, which is related to aligning interbudgetary relations, the mechanism of which is orientated on the redistribution of financial means with the purpose of aligning economic development of regions.
Keywords: бюджет; бюджетне регулювання; фінансове забезпечення; трансферт