Радіоактивний пристрій для контролю маси ожеледних відкладень на проводах повітряних ліній електропередачі - Козловський, О. А.; Козловский, A. A.; Kozlovskyi, O. (Центр "ЛЕОТЕСТ-МЕДІУМ", 2003)
Головною причиною масових ушкоджень повітряних ліній у зимовий період на території України є ожеледно-вітрові аварії. З метою підвищення ефективності їх експлуатаціï в умовах ожеледоутворення проведено аналіз методів контролю ожеледного навантаження на елементи повітряних ліній. Запропоновано конструкцію та принцип дії пристрою для вимірювання маси ожеледних відкладень на основі радіоактивного вимірювального перетворювача. Який має ряд переваг у порівнянні з ваговими первинними вимірювальними перетворювачами, зокрема, низький поріг спрацювання. Главной причиной массовых повреждений воздушных линий в зимний период на территории Украины является гололедно-ветровые аварии. С целью повышения эффективности их эксплуатации в условиях гололедообразования проведен анализ методов контроля гололедной нагрузки на элементы воздушных линий. Предложена конструкция и принцип действия устройства для измерения массы гололедных отложений на основе радиоактивного датчика. Который имеет ряд преимуществ по сравнению с весовыми датчиками, в частности, низкий порог срабатывания. The main cause of mass damage to overhead lines in winter in Ukraine is icing and wind accidents. In order to increase the efficiency of their operation in the conditions of ice formation,were conducted an analysis of the monitoring methods of ice load on the elements of overhead lines. The design and operation principle of the device for measuring of the mass of ice deposits on the basis of a radioactive sensor is proposed. Which has a number of advantages over weight sensors, in particular, it has a low threshold.
Радиоактивное устройство для контроля массы гололедных отложений на проводах воздушных линий электропередачи
Radioactive device for controlling of the mass for ice deposits on the wires of overhead power lines
Keywords: повітряна лінія електропередачі; вимірювальний перетворювач; ожеледне наванатаження; воздушная линия электропередачи; датчик; гололедная нагрузка; overhead power line; measurement tranduser; loading from ice