Гідроприводи агрегатно-модульних верстатних систем - Пестунов, В. М.; Лисенко, О. В.; Лысенко, А. В.; Pestunov, V.; Lysenko, O. (НТУУ "КПІ", 2005)
У статті розглянуто гідроприводи верстатних систем, створених за агрегатно-модульним принципом. Запропоновані конструкції розроблені з урахуванням спрощення кінематичної схеми та з використанням систем автоматичного (адаптивного) управління, призначених для стабілізації параметрів процесу обробки. Цим досягається підвищення якості обробки на таких верстатних системах та розширення їх технологічних можливостей. The article discusses the hydraulic drives of machine tool systems created on the modular principle. The proposed designs are developed taking into account the simplification of the kinematic scheme and with the use of automatic (adaptive) control systems designed to stabilize the processing parameters. This improves the quality of processing on such machine-tool systems, and expands their technological capabilities.
Гидроприводы агрегатно-модульных станочных систем
Hydraulic drives of modular machine tool systems
Keywords: гідропривід верстата; адаптивне управління; якість обробки; шпиндельний вузол; силова головка; hydraulic drive of the machine tool; adaptive control; quality of processing; spindle assembly; power head