Механізація вирощування ячменю з удосконаленням зернової сівалки - Нагорний, Олександр Олександрович; Nahornyi, Oleksandr (ЦНТУ, 2024)
В роботі було досліджені технологічний процес вирощування та операційна технологія виконання посіву озимого ячменю. Було запропоновано удосконалену технологічну схему вирощування цієї культури, проведені технологічні розрахунки. Було проведено літературний та патентний огляд конструкторських особливостей різних сошників так і різних сівалок, з точки зору технологічного процесу, що посприяло удосконаленню зернової сівалки. Зроблені технологічні і силові розрахунки полозкового сошника. Наведене удосконалення конструкції вплине на якість загортання насіння ґрунтом та сприятиме отриманню кращого врожаю. The work investigates the technological process of growing and operational technology of sowing winter barley. An improved technological scheme for growing this crop was proposed, and technological calculations were carried out. A literature and patent review of the design features of different coulters and different seeders was conducted in terms of technological process, which contributed to the improvement of the grain seeder. Technological and power calculations of the skid coulter were made. This design improvement will affect the quality of seed covering with soil and contribute to a better harvest.
Mechanization of barley cultivation with improvement of grain seeder
Keywords: озимий ячмінь; зернова сівалка; сошник; winter barley; grain seeder; coulter