Верстат для розмірної обробки металів електричною дугою - Носуленко, В. І.; Шмельов, В. М.; Сергеєв, А. О.; Nosulenko, V.; Shmelyov, V.; Serheiev, A. (ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2022)
Верстат для розмірної обробки металів електричною дугою містить станину, електрод, закріплений на електродотримачі у вигляді штока, який з'єднано з приводом подачі, герметизовану камеру з приводом притискання, що встановлена на штоку з ущільненням із можливістю її переміщення по штоку при обмеженні такого переміщення вниз за рахунок бурта на штоку, систему прокачування робочої рідини та систему її дренажу. Герметична камера по висоті поділена на дві частини в площині, яка при крайньому нижньому положенні камери і її опорі на бурт співпадає з верхньою площиною бурта. Для системи прокачування та дренажу робочої рідини передбачають два поздовжні отвори в штоку та отвір в столі верстата. A lathe for dimensional processing of metals by electric arc comprises a bed plate, an electrode fixed on an electrode holder as a rod connected to a feed drive, a sealed chamber with a pressure drive, at that the sealed chamber installed on the rod with sealing and possibility of its movement along the rod at limiting such downward movement due to a shoulder on the rod, a system for pumping the working fluid and its drainage system. The sealed chamber is divided in height into two parts in the plane, which coincides with the top plane of the collar in the extreme lower position of the chamber and its support on the shoulder. Two longitudinal apertures in the rod and an aperture in the table of the lathe are provided for the system for pumping and drainage of the working fluid.
Lathe for dimensional processing of metals by electric arc
Keywords: верстат; розмірна обробка; електрична дуга; lathe; dimensional processing; electric arc