Спосіб контролю забрудненості поверхні ізоляторів під робочою напругою та замикань фази на землю - Орлович, А. Ю.; Orlovich, A.; Котиш, А. І.; Kotysh, A.; Сіріков, О. І.; Sirikov, A.; Співак, О. В.; Spivak, O. (ДП «Український інститут промислової власності», 2011)
Спосіб контролю забрудненості поверхні ізоляторів під робочою напругою та замикань фази на землю здійснюють за результатами порівняння поверхневого струму витоку з граничним рівнем, визначеним з урахуванням прикладеної до ізолятора напруги, температури повітря і ізолятора, вологості повітря та сектора забруднення на поверхні ізолятора. Контроль здійснюють на трьох ізоляторах різних фаз. За об'ємним струмом витоку здійснюють контроль замикання фази на землю та визначення прикладеної до ізолятора напруги. Способ контроля загрязненности поверхности изоляторов под рабочим напряжением и замыканий фазы на землю осуществляют по результатам сравнения поверхностного тока истока с предельным уровнем, определенным с учетом приложенных к изолятору напряжения, температуры воздуха и изолятора, влажности воздуха и сектора загрязнения на поверхности изолятора. Контроль осуществляют на трех изоляторах разных фаз. В соответствии с объемным током истока осуществляют контроль замыкания фазы на землю и определение приложенного к изолятору напряжения. A method for control of insulator surface pollution density under operating voltage and phase to ground fault is performed according comparison of source surface current and the level limit determined taking into account voltage, temperature, moisture load and a pollution sector of insulator surface. Control is performed for three insulators of different phases. According to source bulk current the control of phase-to-ground fault and a voltage applied to insulator are performed.
Способ контроля загрязнения поверхности изоляторов под рабочим напряжением и замыкания фазы на землю
Method for control of insulator surface pollution under operating voltage and phase-to-ground fault
http://base.uipv.org/searchINV/search.php?action=viewdetails&IdClaim=164560&chapter=description
Keywords: струм витоку; контроль забрудненості; вимірювання; замикання на землю