Виведення рівнянь руху ізольованої системи, що здійснює просторовий рух - Філімоніхін, Г. Б.; Пирогов, В. В.; Філімоніхіна, І. І. (КНТУ, 2006)
Виведено рівняння руху ізольованої системи, що здійснює просторовий рух і складається з витягнутого абсолютно твердого тіла, матеріальних точок, що створюють його незрівноваженість та маятників, які можуть обертатися навколо осі мінімального момента інерції тіла. S U M M A R Y . Equations of motion are got for the isolated system which moves in space. The isolated system consists of rigid body, material points, which creating it’s disbalance, and pendulums, which rotate on the axis of minimum moment of inertia of rigid body.
Keywords: вісь обертання; абсолютно тверде тіло; маятники