Дослідження впливу струмів розтікання на результат вимірювання площі поперечного перерізу потоку рідини кондуктивним сенсором - Войтюк, В. В.; Трушаков, Д. В.; Voytuk, V.; Trushakov, D. (ЛНУ ім. Івана Франка, 2015)
Наведено результати теоретичних досліджень впливу струмів розтікання на вихідний струм кондуктивного сенсора, який використовують як вимірювач площі поперечного перерізу потоку молока. Отримано коефіцієнт впливу струмів розтікання на результат вимірювання порівняно з величиною струму такого ж сенсора без впливу струмів розтікання. Визначено відстань від електрода сенсора, на якій струми розтікання чинять відчутний вплив, на вихідну величину струму сенсора.
Investigation influence spread current on result of measuring cross-section area liquid stream with the help of conductive sensor
Keywords: кондуктивний сенсор; струм розтікання; площа поперечного перерізу потоку; conductive sensor; spread current; cross-section area of stream; кондуктивный сенсор; ток растекания; площадь поперечного сечения потока