Особливості формування та використання облікової політики суб’єктів державного сектора - Смірнова, І. В.; Смірнова, Н. В.; Олейніченко, Д. О.; Smirnova, І.; Smirnova, N.; Oleinichenko, D. (ЦНТУ, 2025)
У сучасних умовах господарювання суб’єкти державного сектора відіграють важливу роль у забезпеченні економічної стабільності та розвитку країни. При цьому їх діяльність характеризується проблемами у сфері обліку. Мета статті - дослідження особливостей та проблем формування та використання облікової політики суб’єктів державного сектора та розробка рекомендацій щодо її вдосконалення. У ході дослідження використовувались методи аналізу законодавчих та нормативних документів, вивчення наукової літератури, аналізу практики формування та використання облікової політики суб’єктів державного сектора, а також методи індукції, дедукції та системного підходу для розробки рекомендацій щодо вдосконалення облікової політики суб’єктів державного сектора тощо. In the current economic environment, public sector entities play an important role in ensuring the country's economic stability and development. Their activity, in particular, is characterized by issues in the accounting of public sector entities. The purpose of the article is to study the features and problems of the formation and use of accounting policy of public sector entities and to develop recommendations for its improvement. In the course of the research, methods of analyzing legislative and regulatory documents, studying scientific literature, analyzing the practices of formation and use of accounting policies of public sector entities, as well as methods of induction, deduction, and a systems approach were used to develop recommendations for improving the accounting policies of public sector entities. etc.
Features of the formation and use of accounting policies of public sector entities
Keywords: державний сектор; суб’єкт державного сектору; управління державними фінансами; інформаційне забезпечення; public sector; public sector entity; public finance management; information support