Устройство для определения дальности полета пласта почвы после схода его с лемеха наклонного рыхлителя - Мнушко, П. Н.; Мнушко, Н. А.; Мнушко, П. М.; Мнушко, М. О.; Mnushko, P.; Mnushko, N (КНТУ, 2013)
Статья посвящена разработке устройства для определение дальности полета пласта после схода его с лемеха наклонного рыхлителя. Найденная длина даст возможность выдвинуть долото вперед от лемеха на такое расстояние, которое будет способствовать уменьшению тягового сопротивления. Устройство состоит из тензометрической тележки, сделанной на базе рамы культиватора-плоскореза КПП-2,2, наклонного рабочего органа и сенсорного датчика, закрепленного на стойке наклонного рыхлителя. Полевые эксперименты, проведнные с использованием данного усторойства дадут возможность замерять дальность полета пласта, тяговое сопротивление при разной скорости движения и глубине обработки. Стаття присвячена розробці пристрою для визначення дальності польоту брили грунту після сходу її з лемеша нахиленого розпушувача. Знайдена довжина дасть можливість висунути долото вперед відносно лемеша на таку відстань, яка сприятиме зменшенню тягового опору. Пристрій складається з тензометрічного візка, зробленого на базі рами культиватора-плоскорізу КПП-2,2, нахиленого робочого органу та сенсорного датчика, закріпленого на його стійці. Польові експерименти, проведені з використанням цього пристрою дадуть можливість виміряти довжину польоту брили грунту, тяговий опір нахиленого знаряддя при різній швидкості руху та глибині обробітку. The article is devoted to development of device for determination of distance of flight of layer after the east of him from the ploughshare of sloping ripper. The found length will enable to pull out a chisel forward from a ploughshare on such distance which will be instrumental in diminishing of hauling resistance. A device consists of strain gauge trolley, frame of cultivator-ploskorez of KPP-2,2, sloping working organ and sensory sensor, fastened on the bar of sloping ripper, done on a base. Field experiments, conducted with the use of this deuise will enable to measure distance of flight of layer, hauling resistance at the different rate of movement and depth of treatment.
Пристрій для визначення дальності польоту брили грунту після сходу її з лемеша нахиленого розпушувача
Device for determination of distance of flight of layer after the east of him from the ploughshare inclined ripper
Keywords: наклонный рабочий орган; долото; сенсорный датчик; дальность полета пласта; нахилений робочий орган; долото; сенсорний датчик; дальність польоту брили грунту; sloping working organ; chisel; sensory sensor; distance of flight of layer