Антенно-фідерні пристрої - Трушаков, Д. В. (ЦНТУ, 2020)
Наведені методичні рекомендації до виконання практичних робіт є складовою частиною дисципліні «Антенно-фідерні пристрої» для студентів, які навчаються за спеціальністю 172 «Телнкомунікації та радіотехніка». Метою практикуму є практичне вивчення, закріплення та поглиблення базових знань, отриманих під час лекційних занять. В даних методичних вказівках для виконання практичних робіт наведено задачі, які необхідно розв’язати студентам, згідно індивідуального завдання. Студент повинен ознайомитись з проблемами пов'язанами з основними параметрами антен та фідерних ліній. Всі типи фідерних ліній характеризують наступні параметри: хвильовий опір, що залежить від форми і геометричних розмірів поперечного перерізу лінії і заповнює лінію діелектрика; ефективне значення діелектричної проникності ; коефіцієнт укорочення довжини хвилі, що поширюється в лінії; втрати на одиницю довжини лінії; гранична частота, менше якої два перших параметра лінії можна вважати не залежними від частоти; допустимі значення амплітуди напруги хвилі і проходить потужності сигналу в лінії.
Keywords: антени; фідерні лінії; хвильовий опір; потужність сигналу