Електричне обладнання підстанцій систем електропостачання - Орлович, А. Ю.; Плєшков, П. Г.; Козловский, О. А.; Співак, О. В.; Котиш, А. І.; Величко, Т. В.; Orlovych, A.; Plieshkov., P.; Kozlovskyi, O.; Spivak, O.; Kotysh, А.; Velychko, T. (Лисенко В.Ф., 2019)
У посібнику розглянуто структуру енергетичної галузі України, особливості технологічних процесів електростанцій різних типів. Приведено типові схеми електричних з’єднань підстанцій та розподільних установок систем електропостачання. Представлено опис конструкції, принципу дії та технічні характеристики сучасного високовольтного електрообладнання трансформаторних підстанцій та розподільних установок. Приведено умови вибору й перевірки електричних апаратів та шин. Для студентів, магістрантів та аспірантів електроенергетичних спеціальностей вищих навчальних закладів, а також інженерно-технічних працівників, що займаються проектуванням та експлуатацією електричної частини підстанцій. The textbook examines the structure of the energy industry in Ukraine, features of technological processes of power stations of various types. Typical sсhemes of electrical connections of substations and switchgear of power supply systems are given. A description of the design, principle of operation and technical characteristics of modern high-voltage electrical equipment of transformer substations and switchgears is presented. Conditions for selection and checking of electrical apparatus and busbar are given. For students, undergraduates and graduate students of electric power specialties of higher educational institutions, as well as engineering and technical workers involved in the design and operation of the electrical part of substations.
Electrical Substation Equipment of Power Supply Systems
Keywords: паливно-енергетичний комплекс; електростанція; трансформаторна підстанція; високовольтне електрообладнання; Fuel and Energy Complex; Power Station; Transformer Substation; High Voltage Equipment