Модернізація та дослідження системи управління приточно-витяжною вентиляцією в бомбосховищах - Студнік, Віктор Олексійович; Studnik, Viktor (ЦНТУ, 2025)
роботі проведено аналіз існуючих вентиляційних установок, їх основних режимів роботи та недоліків традиційних систем керування. На основі встановлених проблем сформовано вимоги до модернізованої системи, що включають автоматичне регулювання подачі та відведення повітря, контроль вмісту вуглекислого газу, температури, вологості та тиску, а також інтеграцію аварійних алгоритмів для критичних ситуацій. роботі проведено аналіз існуючих вентиляційних установок, їх основних режимів роботи та недоліків традиційних систем керування. На основі встановлених проблем сформовано вимоги до модернізованої системи, що включають автоматичне регулювання подачі та відведення повітря, контроль вмісту вуглекислого газу, температури, вологості та тиску, а також інтеграцію аварійних алгоритмів для критичних ситуацій.
Modernization and research of the supply and exhaust ventilation control system in bomb shelters
Keywords: система автоматичного керування; вентиляція; бомбосховище; automatic control system; ventilation; shelter