Механізація вирощування жита з удосконаленням дискової борони - Азза, Вікторія Петрівна; Azza, Viktoriia (ЦНТУ, 2021)
У магістерській кваліфікаційній роботі обґрунтовані заходи щодо підвищення ефективності вирощування жита. Мета роботи – удосконалення технології вирощування жита, на основі модернізації дискової борони БДН-3, спрямованої на підвищення продуктивності операції. У роботі теоретично обґрунтовані конструктивні параметри дискової борони для забезпечення раціонального значення коефіцієнту використання тягового зусилля трактора. У графічній частині наведені креслення удосконалених вузлів і деталей. In the master's qualification work measures to increase the efficiency of rye growing are substantiated. The purpose of the work is to improve the technology of growing rye, based on the modernization of the disc harrow BDN-3, aimed at improving the productivity of the operation. The design parameters of the disc harrow are theoretically substantiated in the work to ensure the rational value of the traction force utilization factor of the tractor. The graphic part shows drawings of advanced components and parts.
Mechanization of rye cultivation with improvement of a disc harrow
Keywords: вирощування жита; технологія; дискова борона; удосконалення; конструкція; rye cultivation; technology; disc harrow; improvements; design