Механізація вирощування озимої пшениці з вдосконаленням сівалки для прямої сівби - Романенко, Станіслав Володимирович; Romanenko, Stanislav (ЦНТУ, 2024)
Дипломна робота спрямована на підвищення ефективності та якості роботи сівалки для прямої сівби за рахунок удосконалення конструкції долотоподібного сошника з обґрунтуванням його геометричних параметрів. На основі проведених досліджень обґрунтовано принципову конструктивну схему зернової сівалки для прямої сівби озимої пшениці. Конструкція підвіски запропонованої секції за рахунок обладнання її пружиною забезпечила стійкість ходу сошникової групи на заданій глибині. The thesis is aimed at increasing the efficiency and quality of the seeder for direct seeding by improving the design of the chisel-shaped coulter with the justification of its geometric parameters. On the basis of the conducted research, the principle design scheme of the grain seeder for direct sowing of winter wheat is substantiated. The design of the suspension proposed section due to its spring equipment ensured the stability of the movement the coulter group at the specified depth.
Mechanisation of winter wheat cultivation with the improvement of a direct seeder
Keywords: зернова сівалка; секція; сошник; grain seeder; section; coulter