Проектування системи електропостачання заводу металорізального інструменту - Лисенко, Арсеній Віталійович; Lysenko, Arsenii (ЦНТУ, 2025)
Дана робота присвячена створенню ефективної системи електропостачання для промислового підприємства, що спеціалізується на виробництві металорізального інструменту. У процесі проектування було здійснено комплексний аналіз електричних навантажень підприємства, визначено оптимальні параметри графіків споживання електроенергії, проаналізовано режими роботи реактивної потужності та досліджено характеристики короткого замикання в електричній мережі. Отримані результати розрахунків стали основою для обґрунтованого вибору компонентів високовольтної електричної системи виробництва. Розроблена електромережа забезпечує дотримання ключових технічних стандартів промислового електропостачання. Система характеризується високими показниками надійності роботи, що гарантує безперебійне функціонування технологічного обладнання. This work is devoted to the creation of an effective power supply system for an industrial enterprise specializing in the production of metal-cutting tools. During the design process, a comprehensive analysis of the electrical loads of the enterprise was carried out, the optimal parameters of the electricity consumption schedules were determined, the reactive power operating modes were analyzed, and the characteristics of a short circuit in the electrical network were investigated. The obtained calculation results became the basis for a well-founded selection of components of a high-voltage electrical production system. The developed electrical network ensures compliance with key technical standards of industrial power supply. The system is characterized by high reliability indicators, which guarantees uninterrupted operation of technological equipment.
Design of the power supply system of a metal cutting tool factory
Keywords: розрахункові навантаження; електрична мережа; графіки навантажень; design loads; electrical network; load graphs