Програмне забезпечення системи проактивного виявлення та блокування шкідливого програмного забезпечення у комп’ютерній мережі на основі поведінкового аналізу - Савеленко, Анастасія Григорівна; Savelenko, Anastasiia (ЦНТУ, 2025)
В даній випускній кваліфікаційній роботі за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти розроблено програмне забезпечення, яке призначене для системи проактивного виявлення та блокування шкідливого програмного забезпечення у комп’ютерній мережі на основі поведінкового аналізу. Метою розробки є програмне забезпечення системи проактивного виявлення та блокування шкідливого програмного забезпечення у комп’ютерній мережі на основі поведінкового аналізу. Результат роботи – програмна реалізація системи проактивного виявлення та блокування шкідливого програмного забезпечення у комп’ютерній мережі на основі поведінкового аналізу. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблений зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ архітектури IBM PC з ОС Windows. Програму розроблено в середовищі Delphi. In this final qualification work for the first (bachelor's) level of higher education, software has been developed that is designed for a system for proactive detection and blocking of malware in a computer network based on behavioral analysis. The purpose of the development is to create software for a system of proactive detection and blocking of malware in a computer network based on behavioral analysis. The result of the work is a software implementation of a system for proactive detection and blocking of malware in a computer network based on behavioral analysis. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with the software are given. The program can be used on IBM PC architecture PCs with Windows OS. The program is developed in the Delphi environment.
Software of the system of proactive detection and blocking of malicious software in a computer network based on behavioral analysis
Keywords: комп’ютерна інженерія; комп’ютерна мережа; мережева безпека; проактивний захист; поведінковий аналіз; computer engineering; computer network; network security; proactive protection; behavioral analysis