Механізація вирощування кукурудзи з удосконаленням ґрунтообробного агрегата - Семченко, Ігор Олегович; Semchenko, Ihor (ЦНТУ, 2023)
Робота присвячена вирощування кукурудзи, метою якої є удосконалення її технології вирощування та підвищення ефективності роботи ґрунтообробного агрегата. Під час виконання кваліфікаційної роботи проведені розрахунки технологічного процесу та обґрунтування засобів механізації, які використовуються при вирощування кукурудзи на зерно. Запропоновано вдосконалення існуючої технології шляхом використання запропонованого комбінованого ґрунтообробного агрегату, який дає можливість проводити декілька операцій за один прохід. Для запропонованої конструкції проведені інженерні розрахунки щодо обґрунтування розстановки лап на рамі комбінованого ґрунтообробного агрегату, а саме величини перекриття суміжних лап, кількості рядів лап, відстані між рядами. The work is devoted to the cultivation of corn, the purpose of which is to improve its cultivation technology and increase the efficiency of the tillage unit. During the qualification work, calculations of the technological process and justification of mechanization tools used in the cultivation of corn for grain were carried out. It is proposed to improve the existing technology by using the proposed combined tillage unit, which makes it possible to carry out several operations in one pass. For the proposed design, engineering calculations were carried out to justify the arrangement of shares on the frame of a combined tillage unit, namely the amount of overlap of adjacent tines, the number of rows of shares, the distance between rows.
Mechanization of corn cultivation with improvement of tillage unit
Keywords: технологія вирощування кукурудзи; ґрунтообробний агрегат; лапа; corn growing technology; soil tillage unit; paw