Соціонічне проектування колективу - Турлюн, Д. М.; Баранов, В. В. (КНТУ, 2010)
Соціонічний підхід у формуванні і проектуванні колективу займає релевантну частину як індикатор і важіль впливу на індивідів, розглядаючи їх окремо і в соціумі ( підрозділі, відділі, тощо), базуючись на психологічних особливостях та взаємозвязках розглядаємих одиниць.
Keywords: соціоніка; управління персоналом; життєздатні колективи; соціометричний статус працівника