Соціальні протиріччя на ринку праці, їх витоки, наслідки і шляхи подолання - Василенко, Н. Ф. (КНТУ, 2004)
У статті розглянуто основні соціальні протиріччя на ринку праці України, наведено результати соціологічних досліджень автора, доведено зв’язок соціальних проблем і соціально-трудових конфліктів, запропоновано шляхи їх розв’язання в умовах перехідної економіки. In clause it is considered the basic social contradictions on a labour market of Ukraine, results of sociological researches of the author are induced, the interrelation of social problems and social-labour conflicts is proved, ways of their decision to conditions of transitive economy are offered.
Keywords: зайнятість; безробіття; мінімальна заробітна плата; соціальні проблеми; ринок праці; допомога по безробіттю; соціально-трудовий конфлікт; страйк; соціальне регулювання