Основи атлетизму. Методика заняття з атлетичної гімнастики - Ковальв, В. О.; Савченко, В. В. (ЦНТУ, 2018)
В методичних вказівках розкривається вплив атлетичної гімнастики на розвиток м'язової системи, на дихальну, імунну, серцево-судинну та інших життєво важливих систем, збільшення міцності кісток і зв'язок, зниження можливості виникнення різних травм. Інтенсивно працюючі м'язи використовують підшкірний жир, що призводить до зменшення його шару і робить фігуру більш стрункою, підсилюється кровообіг у м'язах і шкірі та покращується живлення цих тканин. Одночасно з розвитком фізичних якостей виховується сила волі, мужність, вміння долати труднощі.
Keywords: атлетизм; тренувальний ефект; структура підготовленості атлета; біоенергетика мязової діяльності