Деякі особливості перекладу українською мовою метафори на матеріалах науково-економічного стилю - Глевацька, Н. (ЦНТУ, 2023)
Стаття досліджує актуальну проблему перекладу метафор у науково-економічних текстах. Для досягнення цих цілей використовуються методи зіставного аналізу, метод словникових дефініцій, описовий метод та метод міжмовної перекладної особливості. Автор статті проводить аналіз специфіки економічного стилю, вивчає термінологію та виявляє особливості перекладу метафоричних висловів та концептів. Об'єкт дослідження є способи перекладу економічних термінів, а предметом дослідження є безпосередньо економічні тексти, які підлягають перекладу. Узагальнюючи, стаття пропонує важливий внесок у вивчення проблем перекладу метафор у науково-економічних текстах.
Keywords: переклад метафор; українська мова; науково-економічний стиль; особливості перекладу; метафоричні вислови