Облікове забезпечення та контроль розрахунків з бюджетом за податком на додану вартість - Базанова, Катерина Андріївна; Bazanova, Kateryna (ЦНТУ, 2022)
У вступі обґрунтовано актуальність теми, визначено мету, завдання, об’єкт і предмет дослідження, представлено наукове і практичне значення, а також апробацію отриманих результатів та структуру роботи. У першому розділі наведено економічний зміст, історію впровадження ПДВ та його роль у надходженнях до Державного бюджету України, а також теоретичні засади облікового забезпечення і контролю розрахунків з бюджетом за ПДВ. Другий розділ присвячено практичним аспектам обліку і контролю нарахування та сплати податку на додану вартість на ТОВ «ВКЦ ОЛЕУМ». Третій розділ містить рекомендації з покращення облікового забезпечення та контролю порядку нарахування і сплати ПДВ, а також напрямки вдосконалення порядку адміністрування податку на додану вартість. Висновки до роботи узагальнюють отримані результати дослідження.The introduction substantiates the relevance of the topic, defines the goal, task, object and subject of the research, presents the scientific and practical significance, as well as the approbation of the obtained results and the structure of the work. The first chapter provides the economic content, the history of the introduction of VAT and its role in revenues to the State Budget of Ukraine, as well as the theoretical principles of accounting support and control of settlements with the VAT budget. The second section is devoted to the practical aspects of accounting and control of the calculation and payment of value added tax for OLEUM LLC. The third section contains recommendations for improving accounting support and control of the procedure for calculating and paying VAT, as well as directions for improving the procedure for the administration of value added tax. Conclusions to the work summarize the obtained research results.
Accounting support and control of calculations with the budget for value added tax
Keywords: податок на додану вартість; адаптація законодавства до вимог ЄС; удосконалення; електронне адміністрування ПДВ; податковий кредит; податкове зобов’язання; розрахунки з бюджетом за ПДВ; контроль; облік; облікове забезпечення; ПДВ; control; accounting; accounting support; VAT; value added tax; calculations with the VAT budget; tax liability; tax credit; improvement; electronic VAT administration; adaptation of legislation to EU requirements