Запровадження системи прогнозування і попередження банкрутства на підприємстві - Колісник, Олександр Сергійович; Kolisnyk Oleksandr (ЦНТУ, 2024)
У кваліфікаційній роботі розкрито сутність та доведено необхідність формування та запровадження на підприємстві системи прогнозування та попередження банкрутства, визначено сучасні підходи до трактування поняття «банкрутство» і розробки систем прогнозування і попередження банкрутства підприємств, дано фінансово-господарську характеристику діяльності ПОГ «АПВТ «Фірма Ласка», проведено оцінку ймовірності банкрутства досліджуваного підприємства за відповідними моделями, дано детальну характеристику основних функціональних складових системи прогнозування та попередження банкрутства ПОГ «АПВТ «Фірма Ласка». Наукова цінність одержаних результатів полягає в подальшому розвитку теоретичних положень, які визначають шляхи розробки і запровадження на підприємствах систем прогнозування і попередження банкрутства у контексті вивчення сучасних передумов забезпечення ефективного розвитку економіки України, завданням якої є завчасне виявлення ознак кризових явищ та ризиків і загроз банкрутства. The qualification thesis reveals the essence and proves the need for the formation and implementation of a system for forecasting and preventing bankruptcy at the enterprise, identifies modern approaches to the interpretation of the concept of "bankruptcy" and the development of systems for forecasting and preventing bankruptcy of enterprises, gives a financial and economic description of the activities of the POG "APVT "Firm Laska", assesses the probability of bankruptcy of the studied enterprise according to appropriate models, gives a detailed description of the main functional components of the system. The scientific value of the obtained results consists in further development of theoretical provisions that determine the ways of development and implementation of bankruptcy forecasting and prevention systems at enterprises in the context of studying the current prerequisites for ensuring the effective development of the Ukrainian economy, the task of which is to identify early signs of crisis phenomena, risks and threats of bankruptcy.
Introduction of a system of forecasting and prevention of bankruptcy at the enterprise
Keywords: підприємство; банкрутство; моделі оцінки ймовірності банкрутства; система прогнозування і попередження банкрутства; моніторинг; діагностика; планування; контролінг; управління фінансово-економічною безпекою; enterprise; bankruptcy; bankruptcy probability assessment models; bankruptcy forecasting and prevention system; monitoring, diagnostics; planning; controlling; financial and economic security management