Модернізація приводів верстатного обладнання системами автоматичного управління з адаптивними властивостями - Пестунов, В. М.; Лисенко, О. В.; Pestunov, V.; Lysenko, О. (КНТУ, 2007)
У статті пропонується підвищити вихідні параметри верстатного обладнання (продуктивність, точність, надійність і т.д.) за рахунок модернізації їх приводів подач та головного руху системами автоматичного управління з адаптивними властивостями. In the article it is suggested to rise of machine-tool equipment parameters (productivity, accuracy, reliability etc.) by modernization of drives of serves and main motion with the systems of automatic control with adaptive properties.
Modernization of machine tool drives with automatic control systems with adaptive properties
Keywords: привод подачі; привод головного руху; автоматичне управління; адаптація; верстатне обладнання; feed drive; main motion drive; automatic control; adaptation; machine tool equipment