Удосконалення технології вирощування кукурудзи з дослідженням та вдосконаленням зерноочисної машини ІПС–5 - Мінаков, Ростислав Анатолійович; Minakov, Rostyslav (ЦНТУ, 2024)
В ході виконання магістерської кваліфікаційної роботи проведено удосконалення технології вирощування кукурудзи, яка передбачає вирощування та отримання врожаю з мінімальними витратами ручної праці. Запропонована технологія складена на підставі вивчення досвіду по ефективному використанні техніки на виконанні операцій по вирощуванню цієї культури. В науковій частині при проведені експериментальних досліджень було встановлено вплив кута нахилу решета і подачі на довжину решета та просівання зерна по його довжині. При модернізації машини були внесені зміни в конструкцію струнного решета. Запропоновані в проекті технологічні зміни дозволяють не тільки зекономити на електроенергії, але й на 40% зменшити витрати людської праці. In the course of the master's qualification work, the technology of growing corn was improved, which involves growing and obtaining a harvest with minimal manual labor costs. The proposed technology is compiled on the basis of the study of experience in the effective use of equipment in the implementation of operations for the cultivation of this culture. In the scientific part, when conducting experimental studies, the effect of the angle of inclination of the sieve and feed on the length of the sieve and sifting of grain along its length was established. During the modernization of the machine, changes were made to the design of the string sieve. The technological changes proposed in the project allow not only to save on electricity, but also to reduce human labor costs by 40%.
Improvement of corn growing technology with research and improvement of grain cleaning machine IPS-5
Keywords: технологія вирощування кукурудзи; зерноочисна машина; решето; corn cultivation technology; grain cleaning machine; sieve